VINOTEQUE MATURO fehérboros 49cl 6 db- Luigi Bormioli
LUIGI BORMIOLI titániummal megerősített kristályüveg talpas poharak.
A terméket titániummal erősítették, ezáltal a kiöntők és a poharak még ellenállóbbak lettek. Mindezt nanotechnológiával érték el a poharak szárán. Ez az eljárás, melynek szabadalmaztatása folyamatban van, megerősíti az üveg felületét, különösen a törésnek leginkább kitett szár-részen, ez 140%-kal megnöveli a poharak törésállóságát. |
|
Cikkszám: | 198144 |
Elérhetőség: | Raktáron |
Gyártó: | Luigi Bormioli |
Leírás és Paraméterek
A Luigi Bormioli által gyártott Vinoteque pohárcsalád alapanyaga a SON.hyx üveg, mely ólom hozzáadása nélkül készült fújt kristályüveg, ami nemhogy eléri, de felülmúlja a kristály tulajdonságait. A Son.hyx anyagból készült poharak minden igénynek megfelelnek, főbb jellemzőik:
Magas fénnyel csillognak, és tökéletesen átlátszóak, ami biztosítja a bennük felszolgált italok maximális érvényesülését (100%-os színátadás)
Ólom hozzáadása nélkül készült poharak, mégis összekoccintva őket a kristályra jellemző hangot hallunk
Törésállóságuk kimagasló
Több, mint 4000 ipari mosogatási ciklus után is megőrzik átlátszóságukat és magas fényüket Mindezen jellegzetességek ismeretében bizton állítható, hogy a Son.hyx technológiával készült termékek élettartama jóval hosszabb, mint elődeiké.
A Vinoteque család részét képező decanterek és borkiöntők cseppenés gátló kialakítással készültek, ami azt jelenti, hogy elfelejthetjük a lecsepegtetett asztalterítő rémképét, illetve kiöntéskor a bor egyenesen a poharakba folyik, nem töri meg semmi a folyadéksugarat. A borcseppek minden körülmények között a tartály belsejében maradnak.
Ez a DROP STOP névre hallgató eljárás az üveg felületét érinti.
A DROP STOP eljárástól: ellenáll a mosogatásnak (nem tűnik el idővel sem), véd a piszoktól és vízkövesedéstől is, nem gátolja a tökéletes transzparenciát, megakadályozza az üveg idő előtti elhasználódását, teljes mértékben alkalmas italokkal való érintkezésre, semmilyen mértékben nem módosítja a bor tulajdonságait, ízérzetét, megkönnyíti a termék tisztítását is.
A VINOTEQUE talpas pohárcsaládot azért tervezték, hogy tökéletesen kielégítse az öt érzéket: a hallást, a látást, a szaglást, az ízlelést és a tapintást.
Minden bornak megvan a maga egyedi hatása az érzékszervekre, s ezért minden bort hozzáillő talpas pohárban kell felszolgálni, hogy kiemelje ezeket a tulajdonságokat. A VINOTEQUE talpas poharak fő feladata, hogy kiegyensúlyozza minden egyes bor fő érzékszervi hatásait.
E talpas poharak alakja és dimenziója tudományos kutatások és kísérletek eredményeként született, hogy a bor aromáit és fizikai tulajdonságait kiemelje az érzékek számára.
Professzionális, elegáns és robusztus talpas poharak széles választéka, a kifinomult érzékszervi észlelés kialakítása minden fajta bor kóstolására:
- A poharak alakját és méretét tudományos kísérletek során fejlesztették ki, hogy a borok illata és zamata maximálisan élvezhetővé váljon
- A poharakat a „Centro Studi Assaggiatori” tesztelte az Advanced Big Sensory és az Analogic-Affective Big Sensory tesztek alapján
- A poharak titániummal megerősített high-tech SON.hyx eljárással készült kristályüvegből készültek, hogy törésellenállók legyenek.
KÜLÖNBÖZŐ KELYHEK:
- a bor megforgatásához
- a különböző aromák egyensúlyának növelése érdekében
- az aromás molekulák az orr irányába terjednek (a megfelelő koncentrációban és egyensúlyban)
- a bor a nyelv megfelelő területeire érkezik, biztosítva, hogy minden egyes korttyal megfelelő mennyiségű folyadékot nyeljünk
ÉRZÉKSZERVI TELJESÍTMÉNYEK:
- a bor színének láthatósága: 100%
- érzékszervi befogadás: 100%
- ízlelési egyensúly: 100%
KARAFOK ÉS DEKANTÁLÓK:
- gyors oxidáció
- elhanyagolható aromavesztés
- cseppálló bevonat - DROP STOP coating
A VINOTEQUE családot az Accademia Luigi Bormioli a különleges SON.hyx eljárással gyártja, amely egy vadonatúj, fúvott, ólommentes kristályüveg. A SON.hyx egy olyan anyag, amely az alábbi értékes üveganyagokra jellemző fizikai tulajdonságokkal rendelkezik:
- A csillogó, tökéletesen átlátszó üveg garantálja a borok és párlatok színének érzékelését
- Ólommentes és tisztán csendülő üveg
- Ellenálló és erős: a töréseknek nagymértékben ellenáll
- Mosogatóban mosható: 4000 ipari mosásnak áll ellen, anélkül, hogy az üveg csillogása vagy átlátszósága megváltozna.
Ha a poharakat megfelelő módon használjuk, a SON.hyx üvegek élettartama akár egy életen át kitarthat.
DROP STOP COATING
A forradalmi eljárásnak köszönhetően a csepegés megszűnik:
- borcsepp többé nem homályosítja el a karaff vagy dekantáló felszínét, és a terítőre sem kerül
- a bor csepegés nélkül, tökéletesen ömlik a poharakba
- minden csepp bor a kehelyben vagy a tartón belül marad
A DROP STOP coating eljárásnak köszönhetően a pohár:
- ellenáll a mosogatásnak
- taszítja a piszkot és a vízkövet
- a kitöltés során nem marad bor a kiöntő nyakán
- tökéletesen átlátszó
- kopásálló
- megóvja az üveget a korróziótól
- az anyag étellel érintkezhet, s ennek semmi hatása nem lesz a bor ízére
TITÁNIUM megerősítést a Bormioli Luigi Kutatóközpont fejlesztette ki, NANOTECHNOLÓGIA alkalmazásával, egyenesen a pohár szárára. Az eljárás, amely függőben lévő szabadalom alatt van, megkeményíti az üveg felszínét, és ezzel kopásellenállóvá teszi, ami a napi használat során az üvegek törékenységéért felelős, és a törések ellen 140%-osan ellenállóvá teszi.
A poharak érzékszervi hatékonyságát a Centro Studi Assaggiatori, a Fogyasztóvédelmi és Érzékszervi Oktatóközpont tesztelte, az Advanced Big Sensory Test és a Analogic-Affective Big Sensory Test figyelembe vételével.
Az Érzékszervi Oktatóközpont a legfejlettebb kutatóközpontok közé tartozik Olaszországban. 1990-ben jött létre, és minden évben ezernyi fogyasztóvédelmi tesztet hajt végre, hogy termékek és szolgáltatások minőségét ellenőrizze. Napjainkban Olaszország egyik legnagyobb archívumával rendelkezik, amely nyomon követi az ízlés és érzékelés trendjeinek változását. A Centro Studi Assaggiatori számos olasz és külföldi egyetemmel kutatásai során működik együtt. A Centro Studi Assagiatori tanfolyamokon kutatók és szakemberek százait képezte ki cégek és egyéb szervezetek számára. Mi több, a Centro Studi Assaggiatori adja ki a L’Assaggio (Érzékelés) című magazint, amely az egyetlen olasz magazin, amely az érzékszervi analízissel foglalkozik, valamint számos könyvet a témában. ACCADEMIA Luigi Bormioli szorosan együttműködött a Centro Studio Assaggiatorival a borok és párlatok érzékszervi tesztjeit illetően.